restaurant
de Roste Muis

De Roste Muis ligt hier op 1,5 km naar het zuiden. Je kan er streekgerechten proeven zoals paling. Het gezellige restaurant is ook gekend omwille van z’n mooi terras met uitzicht op de Oudemanskreek. Het is zeker een bezoek waard. Peter en Ilse zijn naast de verhuurders van deze vakantiewoning ook de uitbaters van de Roste Muis.

In de Roste Muis kunt u palinggerechten krijgen op minstens vier verschillende wijzen: in de room, in het groen, op de wijze van de chef en gebakken paling. Vanop het terras kan u genieten van het uitzicht op de kreek. En van het beroemde kunstwerk van Chris Ferket ‘Als de vos de passie preekt boer let op uw ganzen’.

In de 19de eeuw was de Roste Muis een schenkhuis, een geheim café, waar  boeren bij Virginie Van Durme uit het omliggende, na het Angelus-gebed, om hun ‘noene’ kwamen. Zoals zoveel schenkhuizen bestond het café toen alleen uit een kleine voorkamer waar de gasten werden ontvangen. Die voorkamer, waar menig vlasboer, jager en poldergast hun stoere verhalen vertellen, is tot op vandaag intact gebleven.