Vakantie en Ontspanning
in de natuur

De omgeving van Waterland-Oudeman

Op de Boerekreek kun je zeilen, er zijn interessante fietsroutes en mountainbikeparcours. Je kan hier ponyrijden, paardrijden of een scooter huren.

Kilometerlange wandelroutes door natuurgebied of kuieren langsheen de slikken en de schorren in Zeeland. Kano-kayakken of huifkartochten behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Er zijn veel interessante dorpen te bezichtigen zoals Waterlandkerkje of Zierikzee. Via de tunnel onder de
Westerschelde geraak je gemakkelijk tot
bij de Oosterschelde.

Daar zijn de Waterkering, de Zeelandbrug of Neeltje Jans stuk voor stuk indrukwekkende bouwwerken die kenmerkend zijn voor de streek.

Culinair valt in de streek vanalles te beleven. Zo is Philippine net over de grens bekend voor z’n Zeeuwse mosselen en Yrseke voor z’n oesters.

Evenzeer zijn oude Belgische visserdorpen zoals Boekhoute uw bezoek waard of het karakteristieke Assenede waar jaarlijks in augustus ook een gerenomeerd jazzfestival wordt georganiseerd. Gedetailleerde toerisme-info over de streek vind je op de website van de gemeente Sint-Laureins.

Wandelen

Hier vind je volledig gedetailleerde en voor u uitgestippelde wandelroutes. Ontdek de Mindful Wandeling

hengelsport

Er mag worden gevist op zeven soorten zoetwatervissen. Een overzichtskaart en meer informatie daarover vind je bij het agentschap voor Natuur en Bos.  

Fietsen

Huur een e-bike of gewone fiets in Bentille. Er zijn altijd meerdere tientallen fietsen in voorraad Verneem er meer over. 

vogels kijken

Wil je meer weten nog over het krekengebied dan verneem je daarover meer op de website van Natuurpunt. Je kan ook op stap gaan met een natuurgids.

Scooters huren

Op de website van scootmoment vind je alle praktische informatie voor een scooterrit in de streek. Bekijk hun formules. 

Paardrijden

Voor paardrijders zijn er routes. Er zijn vier lussen in de ruime regio rond Waterland-Oudeman. Kennismaken met de grensroutes kun je hier.